Gå direkt till innehåll
Väggbonad North Pole av Lara Bohinc för Kasthall
Väggbonad North Pole av Lara Bohinc för Kasthall

Nyhet -

KASTHALL I DESIGNSAMARBETE MED LARA BOHINC

Under total kreativ frihet från Kasthall har Lara Bohinc, internationellt erkänd brittisk designer och grundare av Londonbaserade Bohinc Studio, skapat en kollektion av mattor, väggbonader och kuddar för hemmet. Inspirerad av lugnet i japanska stenträdgårdar och med stöd av Kasthalls designskänsla och kunskap, uttrycker mönster och material en fängslande upplevelse av kontemporär stil, funktion och tradition. Kollektionen lanseras den 26 mars och är tillgänglig hos Kasthall samt via Bohinc Studios webbsida.

Verken bär Lara Bohincs omisskännliga signatur och kan beskrivas som en blandning av motsägelser: Kraftfullt ändå lätt, grafiskt ändå flytande, kantigt ändå feminint. Hennes passionerade ställningstagande för universellt god design tillsammans med en förmåga att skapa ikonisk skönhet reflekteras i kollektionen From the Sun to the Moon, som inspirerats av tidlösa japanese Zenträdgårdar. Kollektionen består av två olika mattor, två väggbonader och dekorativa kuddar. Färgpalettens blekdova pasteller, jordiga rosttone och grå nyanser hämtas från naturen. Samtliga produker tillverkas i Kasthalls fabrik i Kinna.

Mina mönster är inspirerade av geometriska former, cirklar och kurvor samt raka linjer och skarpa vinklar. Det handlar om kontraster och att hitta symmetri inom asymmetri. Jag inspireras av Art Deco och ser alla mönster som olika penseldrag i min design, säger Lara Bohinc.

Alla mattor, väggbonader och kuddar innehåller en mix av olika kvaliteter och garntyper. Kasthalls kända kvaliteter och naturmaterial, har Lara tvistat till och nu tagit till nya höjder. Hela kollektionen är skapad med ullgarn och vissa delar av ullgarn blandat med lingarn. Utvalda ytor har tuftas med övertvinnade filtgarn. Det tuftas både i skuret och oskuret vilket bildar härliga bouclélockar.

Hela kollektionen andas Laras formspråk. Hon är en otroligt duktig och kreativ designer som har arbetat hårt tillsammans med Kasthall Design Studio för att få fram det önskade resultatet. Väggbonader är ett nytt spännande område för oss och här har vi samarbetat med Raw Moon Studio för framtagning av det dekorativa mässings smycke och upphängnings koncept som Robin Mustonen tagit fram. Från den 26 mars kan man skåda kollektionen i en utställning i vår flagship store i Stockholm, där vi även visar upp en del av Laras möbler och accessoarer under några veckor, säger Karin Wickberg, Marketing Director på Kasthall.

From the Sun to the Moon finns att köpa i Kasthall Flagship Store på Ingmar Bergmans gata 4 i Stockholm och påwww.bohincstudio.com från och med 26 mars. Leveranstiden för en matta eller väggbonad uppskattas till åtta veckor och handtuftas på beställning.

Kollektionen kommer även att visas under Milan Design Week och vid Wallpaper* Handmade Exhibition i april 2019.

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige