Gå direkt till innehåll
Den vävda nyheten Othello är tillverkad av ull och har en subtil men ändå framträdande mönsterbild. Designer Maja Johansson inspirerades av industriella material och flätade rep då hon formgav mattan.
Den vävda nyheten Othello är tillverkad av ull och har en subtil men ändå framträdande mönsterbild. Designer Maja Johansson inspirerades av industriella material och flätade rep då hon formgav mattan.

Nyhet -

OTHELLO - DRAMATISK MATTA I TRE AKTER

Under Stockholm Design Week lanserades den vävda mattan Othello där Kasthalls designstudio kombinerat tre färgfält till en vacker enhet. Namnet hämtades från Othello, ett drama i tre akter av William Shakespeare.

I 2017 års kollektion Arrival of Origin satsar Kasthalls designstudio på utveckling framåt med utgångspunkt från företagets anrika designhistoria. Formgivningen av den nya kollektionen har skett bland garnhyllorna, i arkivet och vid vävstolen, med siffran tre som central i kombinationen av färger, ytor och element – något som syns tydligt i den lekfulla nyheten Othello. Treenighet kan återses i flera av Kasthalls klassiker och i Othello får tre stora färgblock ta för sig och utgöra ett starkt grafiskt uttryck. 

Den vävda nyheten Othello är tillverkad av ull och har en subtil men ändå framträdande mönsterbild. Designer Maja Johansson inspirerades av industriella material och flätade rep då hon formgav mattan. Othello är treskyttlad vävd matta som byggs upp av tre olikfärgade ytor i lika stora fält, där en färg av tre ändrar tonen i de olika fälten. Detta ger ett eklektiskt lekfullt och samtidigt rent intryck.Mattan finns tillgänglig i tre färgkombinationer, där en kombination är mer dämpad i sin ton medan de två andra är mer färgrika.

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Relaterat material

Unika mattor och golv för unika kunder!

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige