Gå direkt till innehåll
Gemensam utställning Kasthall Flagshipstore & Showroom
Gemensam utställning Kasthall Flagshipstore & Showroom

Nyhet -

Upplev samtida designhistoria med Källemo – a friend of Kasthall

Källemo står för design som ska hålla över tiden. Precis som vi. Därför har vi, tillsammans med Källemo, handplockat några av Mats Theselius och Jonas Bohlins unika skapelser som vi kurerat tillsammans med några av Kasthalls mest ikoniska mattor.

Bland objekten i utställningen återfinns bland annat den omisskänneliga Theseliusstolen men i en tappning som enbart gjordes i en ytterst begränsad upplaga samt Bohlins examensarbete från Konstfack, stolen ”Concrete” i detta fall som rosa - en specialfärg som togs fram för att matcha hans ikoniska matta ”Vårtecken” som designades för Kasthall.

Fler unika designklassiker och museistycken noga utvalda av Källemo ramas in – och förhöjs – av samtida Kasthallmattor för att ge betraktaren en inspirerande utställning.

Källemo – a friend of Kasthall pågår till slutet av maj i Kasthall Flagshipstore & Showroom, Ingmar Bergmans gata 4, Stockholm.

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige