Gå direkt till innehåll
Med inspiration från naturen skapade Kasthall Design Studio den tuftade mattan Chique. Likt en svanunges mjuka och luftiga dun har mattan ett elegant och glansigt uttryck
Med inspiration från naturen skapade Kasthall Design Studio den tuftade mattan Chique. Likt en svanunges mjuka och luftiga dun har mattan ett elegant och glansigt uttryck

Pressmeddelande -

CHIQUE – MATTAN SOM VÄCKER BARFOTABEGÄR

Chique är en taktil och elegant tuftad matta i kamgarn, Kasthalls finaste ullkvalitet. Kamgarn är en garnkvalitet med långa fina fibrer som också används i exklusiva kostymtyger på grund av sin lyster och mjukhet. Likt Kasthalls matta Gry skapas Chique genom en vidareutveckling av en unik teknik, där Kasthall experimenterat med att blanda upp ytan med skurna och oskurna loopar. Resultatet är ett nytt uttryck för Kasthall och en mjuk matta med en livfullt och samtidigt skört uttryck.

Den luftiga och mjuka ytan på Chique lockar till att ta av skorna och gå barfota och ger en värme och mjukhet till rummet i vilken den vistas. Namnet hämtas från mattans eleganta och lyxiga utseende, men också inspirationen bakom mattan; det mjuka dunet. Detta förde Kasthall Design Studios tankar till 70-talslyx och namnet Chique.


Chique som är designad av Kasthall Design Studio bidrar till ett nytt uttryck i Kasthalls kollektion med sin eleganta yta. Den semiskurna ytan med oskurna looparna som ligger i botten ger stabilitet och den högre skurna luggen ger ytan en lätthet. Luggen lägger sig i olika riktningar detta skapar en lätt och luftig randighet.

Chiques kamgarn har en moulinéeffekt, vilket innebär att garnet består av trådar i tre olika färger, för att ge det ett naturligt liv. Chique kommer i sex eleganta färger av ljusgrå och beigea nyanser samt två mustiga nyanser av djupgrön och djupblå.

Mattan är avpassad men går också bra att lägga som heltäckningsmatta i hemmiljöer.

PRODUKTINFORMATION

Design: Kasthall Design StudioMaterial: Ull

Lugghöjd: 20 mm

Färger: Beige 800, Seal Grey 505, Oyster 802, Taupe 803, Sapphire Blue 200, Jade 320 

PRIS

Rek./Ca.pris, 3x2 m: 43 236 sek 

Rek./Ca.pris, 2,4x1,7 m: 29 400 sek 

Ämnen


Kasthall har designat och tillverkat unika vävda och handtuftade mattor och golv sedan 1889. Den egna fabriken ligger sedan starten i Kinna, mitt i det traditionsrika textilområdet i Västsverige, där all tillverkning fortfarande sker. Under åren har Kasthall blivit en av de världsledande inom design och tillverkning av mattor, och finns nu representerade i 30 länder med showroom i Stockholm, Milano och New York. En del av hemligheten är att vi äger vår egen produktion och därmed har kontroll över hela tillverkningsprocessen. En annan är vår konsekventa satsning på design och produktutveckling.

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige