Gå direkt till innehåll
Vävda matta Goose Eye XL Icon i fyra nya färger.
Vävda matta Goose Eye XL Icon i fyra nya färger.

Pressmeddelande -

Den ikoniska mattan Goose Eye XL Icon får fyra nya färger

Nu får Kasthalls ikoniska matta Goose Eye XL Icon sällskap av fyra nya färger i sitt sortiment. Goose Eye, som designades av Kasthalls tidigare huvuddesigner Gunilla Lagerhem Ullberg, förs nu vidare av Kasthall Design Studio som, precis som Lagerhem Ullberg, vänt sig till naturen för inspiration. Något som återspeglas i de nya färgernas namn; Foggy Blue, Timber Green, Yellow Brick och Lichen Grey.

När Gunilla Lagerhem Ullberg arbetade med ett tillskott till mönsterfamiljen Häggå fick hon sin inspiration från etniska modetyger och folkdräkter. Med ett förstorat gåsöga uppdaterades vårt mest populära mönster med ett nytt, modernt och självsäkert uttryck – Goose Eye XL Icon.

Den vävda mattan i ren ull med ett tidlöst mönster har blivit en självklar favorit i Kasthalls sortiment.

- Det är inte konstigt att Goose Eye-mönstret fortsätter att vara en favorit bland många, vilket visar på Gunilla Lagerhem Ullbergs storhet. De nya färgerna kompletterar den befintliga färgskalan för att bli en inredningsdetalj som ger ett modernt men samtidigt klassiskt utseende som håller över tid, säger Lena Jiseborn, chef för Kasthalls Designstudio.

Kasthall Design Studio har vänt sig till naturen för inspiration till de nya färgerna Foggy Blue, Timber Green, Yellow Brick och Lichen Grey. Designen har dessutom fått ytterligare en förändring i form av en smalrandig avslutande kant, något som känns igen från alla Kasthalls vävda Icon-mönster. Precis som sitt syskon, Goose Eye Icon, passar den tidlösa mattan perfekt som antingen avpassad matta eller som heltäckningsmatta.

- Med de nya färgerna, som ska föra tankarna till en morgonpromenad i ett sommardisigt landskap, får vi bevittna hur Gunillas gedigna och ikoniska designarv fortsätter få nytt liv, alltid med hennes grundläggande vision och design i åtanke, säger Lena Jiseborn.

Goose Eye XL Icon är en vävd matta i ren ull och finns totalt i fem färgställningar.

För mer information kontakta Monika Mellén monika.mellen@kasthall.se

OM GUNILLA LAGERHEM ULLBERG

Gunilla, känd som "Mattornas drottning", var chefsdesigner på Kasthall i 28 år mellan 1987 och 2015. Hon formgav de flesta av Kasthalls klassiska kollektioner, som Moss, Fogg, Häggå och Tekla. Under sin tid på Kasthall fick hon många prestigefyllda designutmärkelser för sitt arbete – bland annat "Designer of the Year" av Elle Decoration 2012. I december 2015, efter en hård kamp mot cancer, gick Gunilla bort. En sann legend i branschen, hennes arv och tidlösa design kommer att förbli betydande i kommande generationer.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmöl, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus. 

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige