Gå direkt till innehåll
Först ut i kollektionen är Flourish, en handtuftad ullmatta tillverkad av restgarn, som för tankarna till såväl vidsträckta, geometriska flyg fält som öppna landskaps vilda färgmosaik.
Först ut i kollektionen är Flourish, en handtuftad ullmatta tillverkad av restgarn, som för tankarna till såväl vidsträckta, geometriska flyg fält som öppna landskaps vilda färgmosaik.

Pressmeddelande -

FLOURISH FRÅN KASTHALL – HÅLLBAR OCH KOMPROMISSLÖS FÄRGPRAKT

​Årets kollektion från Kasthall har fått namnet ”Colors in Between” och är en utforskande hyllning till de spännande möten som sker när färger, skuggor och ljus strålar samman. Först ut i kollektionen är Flourish, en handtuftad ullmatta tillverkad av restgarn, som för tankarna till såväl vidsträckta, geometriska flyg fält som öppna landskaps vilda färgmosaik.

En central del i Kasthalls produktutveckling 2020 är att vara fullt mottaglig för naturens skönhet och ständiga skiftningar. Arbetet med att både utveckla hantverket och undersöka de egna arkiven, resulterade i den starka och färgsprakande mattan Flourish. Samtidigt som Flourish tar för sig och kräver full uppmärksamhet i alla rum den intar, är den ödmjuk och anpassningsbar.

Materialet till Flourish består av restgarn som samlats in från produktionen av tidigare tuftade mattor. I likhet med föregångaren Harvest, bygger filosofin för Flourish på viljan att skapa något nytt och vackert utan att förbruka onödiga resurser. Men där Harvest var en trygg storasyster med förutbestämda färgskalor och mönster, är Flourish snarare den vilda lillasystern som inte låter sig tyglas och tämjas.


FÄRGSTARKT FRÅN KASTHALL DESIGN STUDIO
Flourish är designad av Ellinor Eliasson på Kasthall Design Studio. Mattan, som bygger på ett diagonalt mönster i grunden, är handtuftad av Kasthalls Classic-garner. Flourish köps, precis som alla Kasthalls mattor, på beställning och kan skräddarsys till både storlek och form.
Till skillnad från tidigare Kasthallprodukter av restgarn går det däremot inte att bestämma över färgkombinationerna i Flourish. Tanken är att mattan ska stå lika fri och full av omväxling som naturen själv och bjuda på överraskningar varje gång ljuset faller över den tredimensionella ytan i skuret och bouclé.
– Flourish är en matta för de modiga som är villiga att låta mattan bli ett konstverk och sätta tonen för sin miljö. Det finns något befriande och vackert i att låta en så okontrollerad process, som vi har haft här med färgerna, löpa linan ut, säger Lena Jiseborn, designchef på Kasthall.

– Färgprakten och framtoningen är det som gör Flourish till en så levande och iögonfallande matta. Att den är tillverkad av andra handtuftade mattors rester gör den än mer värdefull och symbolisk för Kasthall och vår plats i samtiden, säger Ellinor Eliasson, designer på Kasthall.PRODUKTINFORMATION FLOURISH 

Design: Kasthall Design Studio/Ellinor Eliasson 

Produkttyp: Handtuftad matta i finaste ull Material: 100% ull

Lugghöjd: Ca 10/12 mmLuggvikt: Ca 3000 g/m2Totalhöjd: Ca 17 mm

Totalvikt: Ca 3800 g/m2

Tuftväv: Polyester

Färg: Multifärgad och unik i varje utförandeFör högupplösta bilder, se MyNewsdesk, www.mynewsdesk.com/se/kasthall 

eller kontakta Annica Edgren, Global Marketing Communications Manager 

annica.edgren@kasthall.se | 070 210 66 80

För produktutlån, kontakta Christer Gunnarsson, Product Manager Woven christer.gunnarsson@kasthall.se | 070 233 30 82

För ytterligare information, kontakta Magnus Fahlén, Sales & Marketing Director magnus.fahlen@kasthall.se | 070 610 00 10


KASTHALL.COM

KASTHALL HUVUDKONTOR
Tel 0320-205 900 | Fritslavägen 42 | Box 254 | 511 23 Kinna | info@kasthall.se

                                                                                                  

Ämnen

Kategorier


OM KASTHALL

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades år 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världs- ledande designföretag inom textila golv med större delen av sin försäljning utanför Sverige. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna. Kasthall designar och tillverkar exklusiva mattor och golv för privat och offentlig miljö. Kasthall fortsätter att utveckla sin produkt genom hög design – och innovationsgrad, ovärderligt hantverkskunnande och fokus på hållbarhet. För mer information, besök kasthall.com​

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Relaterat innehåll

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige