Gå direkt till innehåll
Nyheten Gabrielle är vävd i en ny bouclékvalitet av lingarn som har ett luftigt uttryck med tydliga öglor, vilka vrider och vänder sig  på ett lekfullt sätt i mattan.
Nyheten Gabrielle är vävd i en ny bouclékvalitet av lingarn som har ett luftigt uttryck med tydliga öglor, vilka vrider och vänder sig på ett lekfullt sätt i mattan.

Pressmeddelande -

GABRIELLE – EN KÄRLEKSFÖRKLARING TILL HANTVERKET

I 2018 års kollektion har Kasthalls designstudio utgått från temat Legacy of Tomorrow, där målet varit att skapa morgondagens designarv. För kollektionen har Kasthall utvecklat såväl nya garnkvalitéer som nya tekniker för vävning och tuftning. Kasthalls klassiska bouclégarn består vanligtvis av matt ull och glansigt lin. Nyheten Gabrielle är vävd i en ny bouclékvalitet av lingarn som har ett luftigt uttryck med tydliga öglor, vilka vrider och vänder sig på ett lekfullt sätt i mattan.

Gabrielle är en matta där hantverkets själ och ny kenhet fått fritt spelutrymme. Inspirationen för designen hämtades från vintagetextiler med omsorgsfullt lagade detaljer och, inte minst, från broderi. Gabrielles synliga varptrådar utgör oregelbundna vertikala ränder för en känsla av asymmetri. Gabrielle har även formgetts med accentfärger som pryder ytan i form av tunna linjer. Färgerna har valts ut för att kontrastera och förstärka lekfullheten i mattans struktur och rutiga mönster.

GABRIELLE
Gabrielle är formgiven av Kasthall Designstudions formgivare Maja Johansson Starander. Den vävda bouclémattan Gabrielle består av lingarn med inslag av ullgarn. Mattan har givits nya proportioner och presenteras som en mer kvadratisk, lätt asymmetrisk matta i tre unika mönsterbilder och färgsättningar.

PRODUKTINFORMATION GABRIELLE Material: Lin & Ull

Färg: Cinnamon 770, Gold 750 och Mint 250 Rek/ca pris, 170x200 cm: 19 083 SEK

Rek/ca pris, 250x300 cm: 42 094 SEK 

Ämnen

Kategorier


Kasthall har designat och tillverkat unika vävda och handtuftade mattor och golv sedan 1889. Den egna fabriken ligger sedan starten i Kinna, mitt i det traditionsrika textilområdet i Västsverige, där all tillverkning fortfarande sker. Under åren har Kasthall blivit en av de världsledande inom design och tillverkning av mattor, och finns nu representerade i 30 länder med showroom i Stockholm, Milano och New York. En del av hemligheten är att vi äger vår egen produktion och därmed har kontroll över hela tillverkningsprocessen. En annan är vår konsekventa satsning på design och produktutveckling.

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige