Gå direkt till innehåll
Black Diamond - en svart diamant från Kasthall
Black Diamond - en svart diamant från Kasthall

Pressmeddelande -

KASTHALL LANSERAR EN SVART DIAMANT

Tidigare i år presenterade Kasthall den tuftade mattan Diamond som snabbt blev en fokusprodukt i årets kollektion, Legacy of Tomorrow. Nu lanserar Kasthall Black Diamond, en svart version av den populära mattan som till skillnad från Diamonds vita bas med guld och svarta inslag har en svart bas med brunrostade och krämvita linjespel.

När Diamond lanserades i januari släpptes mattan enbart i en vit version. Diamond blev snabbt omtyckt av kunderna – som omgående efterfrågade fler färgställningar. Redan vid lanseringen fanns tankar kring att även ta fram en elegant svart version, vilket blev en utmanande produkt- utveckling för Kasthall Design Studio.

– Det har varit en utmaning att få accentfärgerna att verkligen poppa, men till slut hittade vi rätt balans. Den vita botten släpper igenom färginslagen mer, medan det har varit ett experiment att hitta färginslag som inte försvinner i den svarta botten, då färgerna sjunker ner mer. Vi har gjort många prover och experimenterat oss fram. I Black Diamond hittade vi en lösning där vi jobbat med tjockare linjer, ett större flöde i penseldragen och med högre intensitet i garnblandningen, säger Lena Jiseborn, design director på Kasthall.

Resultatet är en dramatisk och mystisk matta utan fullt så skarpa kontraster mellan basen och de accentuerade färginslagen. Black Diamonds färgställning ger också oss en hint av vad vi kommer att se i Kasthalls kommande kollektion för 2019.

Inspirationen till Diamond hämtades från exklusivt broderi och haute couture. I Black Diamond bryts den tuftade ytan upp av linjer och tuftstygn i trådar av kontrasterande färger i koppar och krämvitt, som har bäddats in på en strukturerad yta av skuren lugg och boucléöglor. Likt en vattenspegling bryter linjespelet upp det underliggande mönstret, och ger en känsla av både skörhet och tydlighet.

DIAMOND
Diamond är en handtuftad matta med ett abstrakt uttryck och tydliga modeinfluenser. I tuftateljén har Designstudions formgivaren Maja Johansson Starander tillsammans med produktutvecklare skissat och exper- imenterat direkt på den tuftade väven. Det estetiska uttrycket har långsamt vuxit fram som en del i denna kreativa experimentlust.

Ämnen

Kategorier


Kasthall har designat och tillverkat unika vävda och handtuftade mattor och golv sedan 1889. Den egna fabriken ligger sedan starten i Kinna, mitt i det traditionsrika textilområdet i Västsverige, där all tillverkning fortfarande sker. Under åren har Kasthall blivit en av de världsledande inom design och tillverkning av mattor, och finns nu representerade i 30 länder med showroom i Stockholm, Milano och New York. En del av hemligheten är att vi äger vår egen produktion och därmed har kontroll över hela tillverkningsprocessen. En annan är vår konsekventa satsning på design och produktutveckling. Så som vi alltid gjort det på Kasthall. Sedan 1889.

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige