Gå direkt till innehåll
Nu lanseras Collective Impressions kollektionens andra del – Feather, Doris och String i nya utföranden.
Nu lanseras Collective Impressions kollektionens andra del – Feather, Doris och String i nya utföranden.

Pressmeddelande -

KASTHALL LANSERAR FEATHER, DORIS OCH STRING FRÅN KOLLEKTIONEN COLLECTIVE IMPRESSIONS

I över 130 år har Kasthalls mattor gett karaktär till rum och miljöer. De har utvecklats längs vägen av Kasthall Design Studio som skapat ikoniska mattor som gått i arv till nästa generation. Först ut var mattorna Påfågel, Kate och Naomi. Nu lanseras kollektionens andra del – Feather, Doris och String i nya utföranden med kollektionen Collective Impressions. Kollektionen finns att köpa nu på Kasthall Flagship Store & Showroom.

- Vi slutar aldrig att blicka framåt, men för att veta vart man ska måste man också förstå vårt ursprung. Därför gör vi ett nedslag i historien och reflekterar över framtiden i år. Vi har inspirerats till att söka och utforska vilka vi är och har varit genom tiderna. Vi har ett ansvar för framtiden och ska på ett hållbart och balanserat sätt utveckla nya produkter samt skapa morgondagens klassiker, säger Lena Jiseborn, Design Director.


FEATHER Feather är en tuftad matta i ull och lin designad av Kasthall Design Studio och Ellinor Eliasson. Mattan är producerad i ull och linbouclé i två höjder med hög lekfull linfrans runt om mattan som skiftar i en toning. Feather tilldelades pris under Wallpaper Design Award 2020. Likt 70-talets boor och fransar är designen ett lekfullt grepp där den rufsiga linfransen ger mattan en vågad lekfullhet utan att äventyra elegansen. Idén till bottenmönstret och designen kom ursprungligen från en iakttagelse av fjädrarna på pingvinens mage där lager-på-lager går ton-i-ton för att skapa en levande känsla i olika färgställningar för exklusiva miljöer, medvetna inredningar och individuella hem med attityd. Collective Impressions introducerar Feather i två nya färger utöver de befintliga fyra.


PRODUKTTYP: hand tufted bouclé rug in pure wool and linen. MATERIAL: 60% wool and 40% linen. DESIGN: Ellinor Eliasson.

FEATHER - FÄRGER


DORIS & STRING Doris och String bygger på samma garn, teknik och färger. Den uppskattade klassikern Doris har fått en färguppdatering, String är ett gammalt mönster hämtat från Kasthalls arkiv som fått nytt liv. De är vävda i samma kvalitet; 100% ull-chenille, och bygger på samma färgskala. Nya färger av chenillegarnet har tagits fram, där vi fångat det moderna i spännande mönster. Den nya kollektionen introducerar fem nya färger och tillsammans med den befintliga finns nu totalt sex färger att välja från.

DORISDoris är en vävd matta i ren ull som har kombinerats med två av Kasthalls unika garner – det fluffiga chenille-garnet som skapar mattans mönster och dess klassiska ullgarn, som används i många av deras vävda mattor. Doris är designad av Kasthall Design Studio och Gunilla Lagerhem Ullberg. Det geometriska mönstret med prickar på rad för tanken till en mjuk stenstrand och ytan av mattan ger en taktil, lockande och vacker struktur.PRODUKTTYP : Woven chenille rug in pure wool. MATERIAL: 100% wool. DESIGN: Gunilla Lagerhem Ullberg.

DORIS - FÄRGER


STRING Designprisade String (Utmärkt Svensk Form 1988) har en manchesterrand på tvären som flörtar med populär 70-talstrend. Strings uttryck av konstnärlig minimalism lyfts genom lekfulla proportioner och material. Genom experimenterande med nya garnfärger i kombination med befintliga färger har Kasthall strävat efter nya uttryck där mattan hittar dit den trivs bäst; i hemmiljö som sovrum eller vardagsrum.


PRODUKTTYP : Woven chenille rug in pure wool. MATERIAL: 100% wool. DESIGN: Kasthall Design Studo.

För högupplösta bilder, se MyNewsdesk, www.mynewsdesk.com/se/kasthall

För produktutlån, kontakta Christer Gunnarsson, Product Manager Woven christer.gunnarsson@kasthall.se | 070 233 30 82

För ytterligare information kontakta Johan Bergh, CEO/Interim Sales & Marketing Director johan.bergh@kasthall.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus. 

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Relaterat innehåll

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige