Gå direkt till innehåll
Den tuftade mattan Feather är med sin utmärkande ram av långa linfransar en av årets stora nyheter i Kasthalls kollektion Soul of Nature.
Den tuftade mattan Feather är med sin utmärkande ram av långa linfransar en av årets stora nyheter i Kasthalls kollektion Soul of Nature.

Pressmeddelande -

KASTHALL LANSERAR FEATHER - MED FRANSIG ELEGANS

Under Stockholm Furniture Fair lanserade Kasthall den första nyheten ur 2019 års kollektion med temat Soul of Nature. Årets tema är inspirerat av den föränderliga naturen och de levande färger som tar sig uttryck där. Den tuftade mattan Feather är med sin utmärkande ram av långa linfransar en av årets stora nyheter i Kasthalls kollektion Soul of Nature.

Då Kasthall Design Studio arbetade fram 2019 års kollektion Soul of Nature lät de sig inspireras av föränderlig natur. Fokus har legat på de naturmaterial som används på Kasthalls fabrik i Kinna. I kollektionen ser vi mattor där ullets naturliga meleringar lyser igenom och ger unika uttryck samt en harmonisk kombination av accentfärger som kan återfinns i naturen under årets olika årstider. En nyfikenhet i tekniker och hantverket har utmanat studion och produktionen att i kollektionen skapa nya original. Den tuftade nyheten Feather är med sin ram av långa linsfransar ett utmärkt exempel.

Den eleganta men lekfulla mattan Feather är inspirerad av 70-talets boor och fransar, men även hur fjädrar och fåglars fjäderskrudar reflekterar ljus och skiftar i färg. Den excentriska tuftade mattan Feather har en kropp av ull och linbouclé som tuftats i två höjder. Genom att studera fotografier på påfåglar i inzoomning utvecklade Ellinor bottenmönstret av bouclé i två höjder. Den matta ullen och det skinande linet återspeglar tillsammans fågelfjäderns förmåga att ge liv till oväntade färgaccenter. En karaktäristisk lekfull linfrans med framträdande färgskifte ramar in mattan.

Feather finns tillgänglig i fyra olika färgskalor alla inspirerade av fyra fåglar, i detta fall påfågeln, flamingon, strutsen och hägern. Bottengarnerna av ull och lin går ton-i-ton men bryts upp av fransar i olika karaktär beroende på färgställning.Feather är formgiven av Kasthall Design Studios formgivare Ellinor Eliasson. Det var efter ett besök på det naturhistoriska museet som Ellinor blev inspirerad och gav den klassiska fransen sitt nya lekfulla uttryck.

Feather är en tuftad matta i ull och lin med en hög rufsig linfrans som omger mattans kanter. Utöver färgskalan och det naturliga materialet, som kan tuftas i önskad storlek och form, är det fransen som ger mattan sin excentriska karaktär. Feather passar utmärkt i eleganta publika miljöer såväl som i privata hem med sin personliga och färgstarka prägel.

PRODUKTINFORMATION 

Design: Kasthall Design Studio/Ellinor Eliasson Material: Ull och LinColors: Peacock, Heron, Nandu, Flamingo

Rek./Ca.pris, 3x2 m: 47 166 sek 

Rek./Ca.pris, 2,4x1,7 m: 32 073 sek 

Ämnen

Kategorier


Kasthall har designat och tillverkat unika vävda och handtuftade mattor och golv sedan 1889. Den egna fabriken ligger sedan starten i Kinna, mitt i det traditionsrika textilområdet i Västsverige, där all tillverkning fortfarande sker. Under åren har Kasthall blivit en av de världsledande inom design och tillverkning av mattor, och finns nu representerade i 30 länder med showroom i Stockholm, Milano och New York. En del av hemligheten är att vi äger vår egen produktion och därmed har kontroll över hela tillverkningsprocessen. En annan är vår konsekventa satsning på design och produktutveckling.

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige