Gå direkt till innehåll
Kasthall presenterar Collective Impressions, en kollektion i tre delar av nya utföranden på Kasthalls orginalmattor. Nu lanseras kollektionens tredje del – Square och Tiles.
Kasthall presenterar Collective Impressions, en kollektion i tre delar av nya utföranden på Kasthalls orginalmattor. Nu lanseras kollektionens tredje del – Square och Tiles.

Pressmeddelande -

KASTHALL LANSERAR SQUARE OCH TILES FRÅN KOLLEKTIONEN COLLECTIVE IMPRESSIONS

I över 130 år har Kasthalls mattor gett karaktär till rum och miljöer. De har utvecklats längs vägen av Kasthall Design Studio som skapat ikoniska mattor som gått i arv till nästa generation. Årets nyheter är kollektionen Collective Impressions, en kollektion i tre delar av nya utföranden på Kasthalls orginalmattor. Först ut var mattorna Påfågel, Kate och Naomi, sedan släpptes Feather, Doris och String och nu lanseras kollektionens tredje del – Square och Tiles.

– Vi slutar aldrig att blicka framåt, men för att veta vart man ska måste man också förstå vårt ursprung. Därför gör vi ett nedslag i historien och reflekterar över framtiden i år. Vi har inspirerats till att söka och utforska vilka vi är och har varit genom tiderna. Vi har ett ansvar för framtiden och ska på ett hållbart och balanserat sätt utveckla nya produkter samt skapa morgondagens klassiker, säger Lena Jiseborn, Design Director.

SQUARE Square är en handtuftad matta i ren ull som Kasthall Design Studio har nytolkat från originalet som kom på 80-talet. Färgställningen är samma som den ursprungliga designen, skiftande svart och korallröd. Squares motiv kan tolkas på flera olika sätt – en avhuggen pyramid, en tunnel som mynnar ut mot en röd vägg eller är det en enkel färgad kvadrat på en svart kvadrat med en ram av diagonala streck? Den svarta ullen går över hela den svarta ytan i en ram bestående av bouclélinjer i form av ett fiskbensmönster. Den korallfärgade kvadraten ger ett skimrande intryck mot det täta och rika underlaget. Square producerades under åttiotalet av Kasthall Ateljé och finns tillgänglig i en färgställning.

Produktyp: tuftad i finast ull. Design: Berit Woelfer.

TILES Tiles är en handtuftad matta i högklassig ull från den prisbelönta arkitekt- & designbyrån Claesson Koivisto Rune. Inspirationen kommer som namnet antyder från olika former och dimensioner av kakel. Tiles multifunktionella väsen skapar med sin mjuka yta, stämning, trivsel och ljuddämpande effekt. I arkitektonisk tradition är Tiles skapad för att jobba med rummet. Med ett perfekt balanserat rutnät är mönstret inramat av en tunn tuftad ytterlinje. Tiles är skandinavisk enkelhet när den är som bäst; en diskret men sofistikerad matta som tillför grafisk stringens och subtil elegans i många miljöer. Kollektionen är designad som ett system där tre olika mönster och sju färgställningar kan kombineras fritt i valfri storlek och form.

Produktyp: tuftad matta i finast ull. Design: Claesson Koivisto Rune. 

TILES SLAB

TILES - FÄRGER

TILES BRICK

TILES BLOCK

För bilder och information, kontakta
Sonja Sina, PR-konsult | sonja.sina@spoilconcept.se | 070 897 51 06 |
08 410 470 06
Monika Mellén, Marketing Communication Manager | monika.mellen@kasthall.se | 070 529 48 13
eller besök press.kasthall.se
För produktutlån, kontakta Christer Gunnarsson, Product Manager Woven
christer.gunnarsson@kasthall.se | 070 233 30 82

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


MADE IN SWEDEN. DESIGNED FOR THE WORLD.
Kasthall skapar mattor för inredare och designmedvetna konsumenter över hela världen. Med showrooms i Stockholm, New York och Milano samt representation i över 30 länder skapar Kasthalls egen Design Studio, i samarbete med utvalda internationella designers, samtida klassiker för vackra hem och offentliga utrymmen världen över. All produktion sker i Kinna, Västsverige, och har så gjort sedan Kasthall grundades 1889. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Relaterat innehåll

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige