Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

KASTHALL PRESENTERAR 2018 ÅRS KOLLEKTION - LEGACY OF TOMORROW

I temat för 2018 års kollektion Legacy of Tomorrow har Kasthall inlett en konversation mellan företagets förflutna och framtid, där kärleken till textilhistoria och naturliga material fått vara vägvisare. Med målet att skapa vackra mattor i högkvalitativa material i en mängd sofistikerade färger, har Kasthall skapat en kollektion som uppmanar åskådaren att uppleva morgondagens arv redan idag. Resultatet är en kollektion med en artistisk enkelhet som utmanar tidigare produktionsmetoder.

Med inspiration från exklusivt broderi och haute couture skapades den handtuftade mattan Diamond av ull och lin. Linjer och tuftstygn i kontrasterande färger har bäddats in på en strukturerad yta av skuren lu och boucléöglor. Likt en vattenspegling bryter linjespelet upp det underli ande mönstret, för att skapa en känsla av skörhet och tydlighet.

DIAMOND
Diamond är en handtuftad matta med ett abstrakt uttryck och tydliga modeinfuenser. I tuftateljén har Designstudions formgivare Maja Johansson Starander tillsammans med produktutvecklare skissat och experimenterat direkt på tuftväven. Det estetiska uttrycket har långsamt vuxit fram som en del i denna kreativa experimentlust.

PRODUKTINFORMATION DIAMOND Material: Ull med inslag av linFärg: White Diamond 500

Rek/ca pris, 170x240 cm: 32 844 SEK Rek/ca pris, 200x300 cm: 48 300 SEK 

Ämnen

Kategorier


Kasthall har designat och tillverkat unika vävda och handtuftade mattor och golv sedan 1889. Den egna fabriken ligger sedan starten i Kinna, mitt i det traditionsrika textilområdet i Västsverige, där all tillverkning fortfarande sker. Under åren har Kasthall blivit en av de världsledande inom design och tillverkning av mattor, och finns nu representerade i 30 länder med showroom i Stockholm, Milano och New York. En del av hemligheten är att vi äger vår egen produktion och därmed har kontroll över hela tillverkningsprocessen. En annan är vår konsekventa satsning på design och produktutveckling.

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige