Gå direkt till innehåll
Idag lanseras Kasthalls första nyheter för året, Checkerboard och Widestripe, i fyra omsorgsfullt valda färgkombinationer.
Idag lanseras Kasthalls första nyheter för året, Checkerboard och Widestripe, i fyra omsorgsfullt valda färgkombinationer.

Pressmeddelande -

Kasthall’s Designteam relanserar två klassiskt storskaligt mönstrade mattor i omsorgsfullt valda färgskalor.

Idag lanseras Kasthalls första nyheter för året, Checkerboard och Widestripe, i fyra omsorgsfullt valda färgkombinationer. Två vävda mattor i ull med storskaliga mönster från Kasthalls Arkadfamilj. Mönstren är som namnen indikerar - klassiskt schackrutigt och bredrandigt.

- Skarpa kontraster och stora geometriska mönster ligger helt i tiden. Både om man sneglar på modevärlden eller tittar på nya inredningstrender. Därav har vi valt att relansera två för Kasthall klassiska mönster, i några omsorgsfullt valda färgpaletter, säger Lena Jiseborn, Kasthalls Designchef.

Checkerboard, av gemene man kallad Schackmattan, kommer i två högkontrasterande samt två mer subtila färgkombinationer. Allt beroende på hur iögonfallande man vill att mattan ska vara kopplat till resterande möblemang i rummet. Även Widestripe eller Kasthalls klassiska storrandiga matta kommer i samma färgkombinationer.

När Kasthalls Design Studio tog beslutet om att relansera klassiska mönster såsom Checkerboard och Widestripe, arbetade man länge med att hitta rätt färgkombinationer. Resultatet blev att utgå från mer skandinaviska och därmed mer subtila färgtoner såsom grågrönt och ljusblått, men med tillägget två mer kontrasterande färger såsom solgult och midnattsvart i en rutig eller randig kontrast till en mer off-white bas.

- För oss handlar det mycket om i vilka miljöer man hittar våra vävda mattor. I detta fall har vi tagit fram en kollektion som passar både i en mer anrik slottsmiljö, en trendig innerstadsstudio eller en sommarstuga beroende på vilka färgkombinationer man väljer, avslutar Kasthalls Designchef Lena Jiseborn.

De nya mattorna som är en del av Kasthalls klassiska Arkadfamilj kommer i följande färger; Gray Pear, Polarized Blue, Sunny Day och Midnight Black och går att beställa i en butik som saluför Kasthalls produkter från och med den 10 januari.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus. 

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Relaterat innehåll

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige