Gå direkt till innehåll
Palette, av Maja Johansson Starander, för tankarna till en konstnärs färgpalett.
Palette, av Maja Johansson Starander, för tankarna till en konstnärs färgpalett.

Pressmeddelande -

KASTHALLS MATTA PALETTE ÅTERSPEGLAR KONSTNÄRENS FÄRGSPEKTRUM

​Med inspiration av material, färger och intryck från den egna fabrikens anrika miljö och historia, skapade Kasthall Design Studio årets nya mattkollektion. Den eleganta handtuftade ullmattan Palette, av Maja Johansson Starander, för tankarna till en konstnärs färgpalett.

Likt en konstnär som blandar olika kulörer till sin duk, visar den eleganta ullmattan Palette upp ett collage av djupa, fascinerade nyanser och väl komponerade färgpaletter i blått och grönt. Mattans grafiska motiv liknar kolorerade byggstenar som fogats samman och skiljs åt av färgneutrala mellanrum, vilket framhäver mattans mjuka textur och dess färgrikedom. Palette är designad av Maja Johansson Starander på Kasthall Design Studio.

– Palette är en hyllning till vårt övergripande tema för 2020 års kollektion – Colours In Between. Vi har skapat en exklusiv matta av yppersta kvalité med ett strikt grafiskt men ändå mjukt formspråk i vackra harmoniska kulörer, säger Lena Jiseborn, designchef på Kasthall.

Palette är ett perfekt exempel på den kreativitet, färgexpertis och det kvalitativa hantverket som kännetecknar en Kasthall-matta.

Den färgstarka mattan tillverkas likt alla Kasthalls mattor i företagets egen fabrik i Kinna. Palette finns i två olika färgställningar: Blue och Green. Mattan kan, likt alla Kasthall-mattor måttbeställas och köpas på beställning.


Rug 170x240 cm, Green 300


PRODUKTINFORMATION PALETTE

Design: Kasthall Design Studio/
Maja Johansson StaranderProdukttyp: Handtuftad matta i finaste ull Luggmaterial: 100% ull

Lugghöjd: ca 13 mm

Luggvikt: ca 3000 g/m2 Totalhöjd: ca 17 mmTotalvikt: ca 3800 g/m2Tuftväv: PolyesterFärger: Blue 200 och Green 300För högupplösta bilder, se MyNewsdesk, www.mynewsdesk.com/se/kasthall eller 

kontakta Annica Edgren, Global Marketing Communications Manager annica.edgren@kasthall.se | 070 210 66 80

För produktutlån, kontakta Christer Gunnarsson, Product Manager Woven christer.gunnarsson@kasthall.se | 070 233 30 82

För ytterligare information, kontakta Magnus Fahlén, Sales & Marketing Director magnus.fahlen@kasthall.se | 070 610 00 10

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


​OM KASTHALL

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades år 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världs- ledande designföretag inom textila golv med större delen av sin försäljning utanför Sverige. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna. Kasthall designar och tillverkar exklusiva mattor och golv för privat och offentlig miljö. Kasthall fortsätter att utveckla sin produkt genom hög design – och innovationsgrad, ovärderligt hantverkskunnande och fokus på hållbarhet. För mer information, besök kasthall.com

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige