Gå direkt till innehåll
Sugar Cube Icon - Kasthall lanserar ikoniska mattmönster i unika färgställningar.
Sugar Cube Icon - Kasthall lanserar ikoniska mattmönster i unika färgställningar.

Pressmeddelande -

Klassiskt mönstrade ullmattor i exklusiva färgpaletter.

Kasthalls klassiska mönster Stripe, Dot, Post och Sugar Cube kommer nu i en serie färger, inspirerade av naturens och årstidernas skiftningar.

Mönsterfamiljen Häggå - tidlösa, småskaliga mönster som passar alla typer av hem och rum.

Stripe, Dot och Post är klassiska Kasthall mönster av den typ som länge varit en del av Kasthalls signum, småskaliga vävda mönster som förhöjer ett rums karaktär utan att bli dominerande. Med de nya färgkombinationerna har man dock velat förstärka och lyfta mönsterbilderna.

- Idag vill man urskilja olika intrikata mönster i sina mattor och gärna redan vid en första anblick. Det visar på mattans gedigna hantverk och kvalitet. När vi komponerade de nya färgkombinationerna för Stripe, Dot och Post var vi därför varit extremt noggranna med att alla nya färger ska förstärka mattornas mönster, säger Lena Jiseborn, Designchef för Kasthalls Designstudio.

STRIPE ICON med sina ränder är inspirerad av åkerns fåror och av hur naturen skiftar i det tidiga morgonljuset. Naturliga mönster samverkar i mjuka och varma färger för att skapa tunna ränder. Dess harmoniska färgpalett med intilliggande men kontrasterande toner skapar illusionen av ett reliefmönster.

DOT ICON med sina små prickar bildar ett diskret mönster som nästan liknar en solid yta. Men om man tittar närmare ser man den fina strukturen och diskreta mönsterbilden. Färgerna för tankarna till bränd terrakotta och silverskimrande trädkronor, både varma och kalla toner i en elegant sammansättning.

POST ICON med sina stavar som i kombination bildar ett galler-mönster. Färgerna är inspirerade av naturens mer urbana sammanhang, till exempel de hårda skuggorna från parkens gatlyktor, som visar upp både djup och klarhet. Enkelt uttryckt: Post är en djärv design med ett tydligt uttryck.

- Jag skulle säga att Stripe, Dot och Post är mönster som är enkla att möblera med oavsett vilken typ av inredning man föredrar. Det är precis det som är så unikt med alla våra mattor inom Häggåfamiljen, avslutar Lena Jiseborn,

Stripe icon kommer i färgerna: Linen Beige, Straw Yellow, Green Field, Griffin Grey, Bark Brown.

Dot icon kommer i färgerna: Burnt Terracotta, Blue Creek, Dusty Grey, Raw Umber, Silver Green.

Post icon kommer i färgerna: Willow Green, Evening Blue, Grey Stone, Redwood Haze, Linen Beige.


Sugar Cube Icon - en vävd matta i ren ull från ett mönster i Kasthalls Arkadfamilj.

Som namnet på mattan beskriver har mönstret formen av en ljus fyrkant omgiven av en kontrastfärg som skapar ett elegant, tydligt och nutida mönster. Med inspiration av naturens fantastiska färgvariationer kommer nu Sugar Cube i fem mjuka och varma färger.

Mönstret Sugar Cube kommer ursprungligen från Kasthalls Arkadfamilj. Med sina fyrkanter omgivet av en kontrastfärg är detta en matta som sticker ut samtidigt som de mjuka och varma färgkombinationerna passar de flesta golv och miljöer.

- Trenden går mot mer mönster oavsett om det gäller möbler, mattor eller till och med golv. Vi har valt att ta fram Sugar Cube Icon för att möta den trenden, då mönsterbilden är klassisk men samtidigt lite kaxig i och med att mattans mindre rutor sticker ut från den mer subtila kontrastfärgen, säger Lena Jiseborn, Designchef för Kasthalls Designstudio. Färgerna som går från gul ockra till dimmigt grönt har tagits fram med inspiration från naturens alla färgskiftningar.

- Att vi valde just mönstret Sugar Cube från Arkadfamiljen var givet för oss i ett tidigt stadie i processen, men färgerna var inte lika självklara. Här har vi verkligen testat oss fram och fått inspiration från naturens alla vackra färger, samtidigt som färgerna ska passa in i alla typer av rum och miljöer. Det tycker jag verkligen att vi lyckats med. Alla fem färgkombinationerna är varma och mjuka samtidigt som mönstret sticker ut, avslutar Lena Jiseborn.

De nya färgerna är; Yellow Ocher, Dark Verona, Slate Blue, Rye Beige, Misty Green.

Mattorna kommer att finnas tillgängliga hos Kasthalls återförsäljare från februari.

För mer information, vänligen kontakta Monika Mellén monika.mellen@kasthall.se+46 (0)705 29 48 13

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus. 

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Relaterat innehåll

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige