Gå direkt till innehåll
Melange Family, ett helt nytt koncept för offentliga miljöer.  Häggå Melange, Loop Melange och Macro Melange är tre olika mattor som, var och en med egen karaktär, blir en samspelt familj tack vare den garnkvalité som väver dem samman och har
Melange Family, ett helt nytt koncept för offentliga miljöer. Häggå Melange, Loop Melange och Macro Melange är tre olika mattor som, var och en med egen karaktär, blir en samspelt familj tack vare den garnkvalité som väver dem samman och har

Pressmeddelande -

MELANGE FAMILY - EN IDENTITET. OLIKA PERSONLIGHETER.

Som en del av Kasthalls kollektion 2019, Soul Of Nature, lanseras Melange Family, ett helt nytt koncept för offentliga miljöer. Häggå Melange, Loop Melange och Macro Melange är tre olika mattor som, var och en med egen karaktär, blir en samspelt familj tack vare den garnkvalité som väver dem samman och har givit upphov till det gemensamma namnet – Melange.

Melange Family är utvecklad av Kasthall Design Studio för olika typer av offentliga miljöer. Mattorna i Melage Family har alla sin egen personlighet och klarar sig utmärkt på egen hand, men likt en familj är de även starka tillsammans.

Kollektionen för 2019 är en hyllning till naturen och dess förmåga att skapa oväntade färgpaletter och häpnadsväckande kombinationer som kittlar sinnena och fantasin. De utvecklade färgställningarna i Melange Family består av behagliga och mjuka färger och hämtar sin inspiration från medelhavets matkultur och torra men frodiga och bördiga landskap.

Den vävda Häggå Melange med slät karaktär och mångsidighet utgör den perfekta grunden för ett valt rum, med hög slitstyrka och mjuk ruffighet. Den tuftade bouclémattan Loop Melange har större loopar och en lugglik accentram runt om. Med en överlägsen slitstyrka och möjlig- heten att tillverka i nästan vilken geometrisk form som helst gör Loop till en användbar och flexibel matta i offentliga och privata sammanhang. Häggå och Loop finns i 20 färgalternativ. Macro Melange är en elegant vävd heltäckningsmatta med tät ulltextur som med dess akustiska kvalitéer och breda urval av 22 färger gör den idealisk för offentliga rum. Med melangen som gemensamt DNA skapas struktur- och kombinationsmöjligheter som gör att offentliga miljöer kan hållas samman.

Alla tre mattor är vävda eller handtuftade i garner med den fina melangeeffekten. Melange-ullen kännetecknas av sina vackra naturliga toner i skiftande färgnyanser vilket ger den ett levande ut- tryck. Här blandas ljusa och mörka ullfibrer i olika mängd beroende på vad man vill åstadkomma för resultat mellan ljust grå till mörkare grå. Precis som fårets ull. Effekten blir ett levande, lugnt skimmer. I materialet till Melange Family har Kasthall experimenterat med en överfärgningsmetod, där ullens levande och naturliga färgskiftningar bevaras och tydligt framträder. Resultatet blev ett garn med ett nytt djup.

Alla tre enheterna kan beställas som heltäckningsmattor eller avpassade mattor. Ullen har en brandhämmande funktion samt en naturlig smutsavvisande förmåga som under- lättar underhållet. Med den naturligt gråmelerade melangeullen som utgångspunkt har Melange Family ett färgkoncept som underlättar för arkitekter och inredare. Genom att låta mattan vara basen och färgen kryddan kan olika rum, avdelningar och våningsplan få olika temperament och känsla.

PRODUKTINFORMATION LOOP MELANGE 

Design by: Kasthall Design Studio

Material: Handtuftad bouclématta i ren ull 

Rek./Ca.pris: 4 975 sek/kvm

PRODUKTINFORMATION MACRO MELANGE 

Design by: Kasthall Design Studio

Material: Vävd heltäckningsmatta i 80% ull och 20% polyamid

Rek./Ca.pris: 753 sek/kvm (hel rulle)

PRODUKTINFORMATION HÄGGÅ MELANGE 

Design: Kasthall Design Studio

Material: Vävd matta i ren ull

Rek./Ca.pris: 4 515 sek/kvm 

Ämnen

Kategorier


Kasthall har designat och tillverkat unika vävda och handtuftade mattor och golv sedan 1889. Den egna fabriken ligger sedan starten i Kinna, mitt i det traditionsrika textilområdet i Västsverige, där all tillverkning fortfarande sker. Under åren har Kasthall blivit en av de världsledande inom design och tillverkning av mattor, och finns nu representerade i 30 länder med showroom i Stockholm, Milano och New York. En del av hemligheten är att vi äger vår egen produktion och därmed har kontroll över hela tillverkningsprocessen. En annan är vår konsekventa satsning på design och produktutveckling.

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige