Gå direkt till innehåll
En av mattorna i kollektionen är Poetry, och precis som kollektionens namn antyder ligger mycket av Poetrys storhet i färgernas övergångar, där garnen vävs samman och går ton i ton.
En av mattorna i kollektionen är Poetry, och precis som kollektionens namn antyder ligger mycket av Poetrys storhet i färgernas övergångar, där garnen vävs samman och går ton i ton.

Pressmeddelande -

POETISK PASSION BAKOM KASTHALLS MATTA POETRY

​Under Stockholm Furniture & Light Fair 2020 lanserar Kasthall kollektionen Colors In Between. Kollektionen är inspirerad av färger och material som har upptäckts i omgivningarna av fabrikens alla skrymslen och vrår. En av mattorna i kollektionen är Poetry, och precis som kollektionens namn antyder ligger mycket av Poetrys storhet i färgernas övergångar, där garnen vävs samman och går ton i ton.

Poetry är designad av Maja Johansson Starander på Kasthall Design Studio. Mattan är baserad på ett arkadmönster som med intrikata färgskiftningar och eleganta flöden vittnar om Kasthalls passion för väveriets konst och historia. Mönstret kan liknas vid en repetition av byggstenar som bär på berättelser och kunskap från det förflutna, och som genom det genuina hantverket flödar vidare allt eftersom mattan vävs längre och längre.

Färgerna i Poetry är en eklektisk gestaltning av perfektion och ett kompromisslöst utfört hantverk in i minsta detalj. Kompositionen som skapar Poetry består av rutor i olika storlekar, där färgerna fylls på från ljust till mörkt allt eftersom mattan vävs.

Färgkompositionen består av mörka och jordiga toner som varsamt skiftar till ljusare nyanser där avsluten är unika på båda sidorna av mattan. Mattan vävs med ett slitstarkt hårgarn och ett mjukt chenillegarn som tillför en fin balans mellan ull och lin. Precis som mattorna produceras även chenillegarnet i Kasthalls fabrik i Kinna.

– Mönstret i Poetry är väldigt grafiskt men tack vare den mjuka färgställningen upplevs det som ett vackert flöde, nästan som i en saga. Till de två olika färgställningarna har vi inspirerats av hur vi ser på naturen och moder jord, från glödande soluppgångar till mörka oceaner och nyplöjd jord, säger Lena Jiseborn, Designchef på Kasthall.

Poetry finns i de två olika färgställningarna Earth och Sun. Mattan kan, precis som övriga Kasthall-mattor, måttbeställas.

PRODUKTINFORMATION POETRY

Design: Kasthall Design Studio/ Maja Johansson Starander

Produkttyp: Vävd chenillematta i ren ull och lin

Material: 85% ull och 15% lin Varpmaterial: 100% lin Tjocklek: ca 8 mmTotalvikt: ca 2400 g/m2 Färger: Earth 200, Sun 400
  Rug 165x240 cm, Earth 200


  Rug 165x240 cm, Sun 400


För högupplösta bilder, se MyNewsdesk, www.mynewsdesk.com/se/kasthall 

eller kontakta Annica Edgren, Global Marketing Communications Manager 

annica.edgren@kasthall.se | 070 210 66 80

För produktutlån, kontakta Christer Gunnarsson, Product Manager Woven christer.gunnarsson@kasthall.se | 070 233 30 82

För ytterligare information, kontakta Magnus Fahlén, Sales & Marketing Director magnus.fahlen@kasthall.se | 070 610 00 10


KASTHALL.COM

KASTHALL HUVUDKONTOR
Tel 0320-205 900 | Fritslavägen 42 | Box 254 | 511 23 Kinna | info@kasthall.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kasthall har designat och tillverkat unika vävda och handtuftade mattor och golv sedan 1889. Den egna fabriken ligger sedan starten i Kinna, mitt i det traditionsrika textilområdet i Västsverige, där all tillverkning fortfarande sker. Under åren har Kasthall blivit en av de världsledande inom design och tillverkning av mattor, och finns nu representerade i 30 länder med showroom i Stockholm, Milano och New York. En del av hemligheten är att vi äger vår egen produktion och därmed har kontroll över hela tillverkningsprocessen. En annan är vår konsekventa satsning på design och produktutveckling.

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige