Gå direkt till innehåll
Our Kasthall rug Gry in the color Pale Turquoise (203)
Our Kasthall rug Gry in the color Pale Turquoise (203)

Pressmeddelande -

TVÅ KASTHALL-KLASSIKER FÅR NYA FÄRGER

I 2018 års kollektion Legacy of Tomorrow uppdaterar Kasthall sina klassiska mattor Gry och Esther utifrån Kasthalls färgskala för 2018. Här blandas milda pasteller och neutrala toner med färgstarka accenter och nyanser med inslag av koppar och brons. De båda mattorna är skapade av Kasthalls prisade formgivare Gunilla Lagerhem Ullberg, som arbetade på Kasthall i 28 år. Nu tar Kasthall Design Studio designarvet vidare och uppdaterar de två ikoniska mattorna i nya färgställningar.

Den handtuftade bouclémattan Gry, tillverkad i ull och lin, lanserades 2011 och har en yta av skurna och oskurna öglor. Den oregelbundna ytan skapades efter månader av experimenterade, där Kasthalls produkt- chef Mathias Andersson testade olika inställningar på Kasthalls tuftmaskin. Resultatet blev en matta med en mjukt skimrande och robust yta och ett nytt levande uttryck, som imponerade på formgivaren Gunilla Lagerhem Ullberg. Namnet Gry fick mattan efter Mathias Anderssons dotter.

Nu kompletteras Grys neutrala färgspektra med två milda pastellfärger som omedelbart drar blickarna till sig; Den mintblå färgen Pale Turguise och den dovt rosa färgen Rose Mist. Inslag av lin i Gry får en extra vacker lyster i de nya nyanserna.

Den klassiska handvävda mattan Esther formgavs av Gunilla Lagerhem Ullberg år 2000 och uppdateras nu med fyra nya färger – tre pudriga gråbeige nyanser med inslag av koppar och brons, samt en varm och färgstark orange nyans. Esther tillverkas av ett bouclégarn av ull och lin som produceras av Kasthall direkt i fabriken. Garnet tillverkas i rätt mängd till varje enskild matta som beställs.

Ämnen

Kategorier


Kasthall har designat och tillverkat unika vävda och handtuftade mattor och golv sedan 1889. Den egna fabriken ligger sedan starten i Kinna, mitt i det traditionsrika textilområdet i Västsverige, där all tillverkning fortfarande sker. Under åren har Kasthall blivit en av de världsledande inom design och tillverkning av mattor, och finns nu representerade i 30 länder med showroom i Stockholm, Milano och New York. En del av hemligheten är att vi äger vår egen produktion och därmed har kontroll över hela tillverkningsprocessen. En annan är vår konsekventa satsning på design och produktutveckling.

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Made in Sweden. Designed for the world since 1889.

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Malmö, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige