Gå direkt till innehåll
VÅRENS NYHET FRÅN KASTHALL

Pressmeddelande -

VÅRENS NYHET FRÅN KASTHALL

I Kasthalls arkiv i svenska Kinna huserar en designskatt som aldrig slutar inspirera. Sen starten 1889 har Kasthalls passion varit att förena och utforska vävtekniken och färgpalettens hela spektra för at skapa perfekt harmoni.

Den här säsongen välkomnar vi Muse som elegant tar plats i Kasthalls sortiment av vävda mattor. Muse är skapelsen som väcktes till liv från Kasthalls arkiv. Rik i sina toner och full av liv har den återskapats som en modern, vävd ullmatta.Tekniken som används för att skapa det egna mönstret skapar en textur som upplevs både delikat och rustik. Mötet som skapas mellan mattans mönster och de olika färgsättningarna skapar en lekfull och iögonfallande framtoning.

Maja Johansson, designer på Kasthall, delar med sig av sina tankar på skapelseprocessen bakom Muse:

”I våra arkiv hittade vi en äldre matta som hade vävts någon gång under 60-talet. Den hade en helt annan framtoning och uttryck än våra idag ikoniska mönster och vi kände instinktivt att det var dags för en ny karaktär att träda in i Kasthall-familjen.Tekniken som användes i skyttelgången förr i tiden skiljde sig stort från den vi använder idag, så vi var tvungna att översätta mönstret till ett vi kunde göra på våra vävstolar idag.

Det medaljonginspirerade mönstret utstrålar både lekfullhet och elegans.”

Sara Althini, Marknadschef på Kasthall, är förväntansfull inför introduktionen:

”Vi uppskattar och gläds åt möjligheten att få tolka vår egen historia och väcka slumrande skapelser som denna till liv. Med ett avstamp i vår svenska tradition och inspiration från den internationella modescenen har vi blivit väldigt fästa vid Muse. Hon för Kasthalls dna vidare in i framtiden på ett naturligt och spännande sätt. Likadelarlekfullochmodern,en nystjärna.” 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Kasthall har designat och tillverkat unika vävda och handtuftade mattor och golv sedan 1889. Den egna fabriken ligger sedan starten i Kinna, mitt i det traditionsrika textilområdet i Västsverige, där all tillverkning fortfarande sker. Under åren har Kasthall blivit en av de världsledande inom design och tillverkning av mattor, och finns nu representerade i 30 länder med showroom i Stockholm, Milano och New York. En del av hemligheten är att vi äger vår egen produktion och därmed har kontroll över hela tillverkningsprocessen. En annan är vår konsekventa satsning på design och produktutveckling.

Presskontakt

Monika Mellén

Presskontakt Marketing Manager Global +46 (0)705 29 48 13

Relaterat material

Relaterade nyheter

Unika mattor och golv för unika kunder!

Det anrika designvarumärket Kasthall grundades 1889 i Kinna, Västra Sverige. Kasthall är ett globalt och världsledande företag inom mattor och textila golv och är representerade i 30 länder med showrooms i Stockholm, Milano och New York. Trots att Kasthall verkar globalt, sker all produktion i fabriken i Kinna där också Kasthall Design Studio finns. Detta, tillsammans med designsamarbeten världen över, ger oss möjlighet att skapa unika mattor för den globala interiörvärlden. Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk med fokus på hållbarhet i både privata och offentliga utrymmen. Kasthall är kunglig hovleverantör till Sveriges Kungahus.

Kasthall
Fritslavägen 42
511 23 Kinna
Sverige